· 

Herfst, tijd om te worden wie je wil zijn!

Geschreven door Brigitte van Uden

Herfst, afscheid van de zomer en de laatste maanden van dit jaar. Het kan best zijn dat deze tijd van het jaar veel invloed op je heeft. Het najaar met het vallen van de bladeren en afscheid van het buitenseizoen. De bomen die een ware transformatie ondergaan en van de felle lichte kleuren groen veranderen naar de aardse tinten van de herfst. Een tijd om wellicht zelf ook plaats te maken voor iets anders. Naar binnen te keren en een eigen transformatie te ondergaan. In deze blog leer ik je de eerste stappen op weg naar een nieuwe jij! Want waarom zou je wachten met je goede voornemens tot in het nieuwe jaar? Deze herfst is de ideale tijd om te starten met jouw transformatie.

Brigitte van Uden, blog voor het platform PowerVrouwen Nederland
Brigitte in actie tijdens een groepswandeling in het Schollebos

Stoptober

 

Oktober wordt al een aantal jaren Stoptober genoemd met als actie om mensen te stimuleren te stoppen met roken. Als leefstijlcoach sta ik hier natuurlijk vierkant achter. Ik wil dit zelfs graag doortrekken naar andere oude gewoonten. Want veranderen naar een nieuwe jij, betekent als eerste stoppen met doorgaan als de oude jij.

 

Terugkomend op deze laatste maanden van het jaar; nog maar 70 dagen en we zitten al in 2025. Het nieuwe jaar start menigeen met goede voornemens. Maar NU starten is veel krachtiger. Wanneer je vandaag begint, ben je morgen al een stap dichter bij je nieuwe jij. 

 

Verandering van leefstijl betekent verandering van gedrag. Oude patronen loslaten en nieuwe gewoonten aanleren. Dit heeft tijd nodig en gaat het beste in kleine stapjes. Ben je er klaar voor? Lees dan mee met deze tips.

 

Wie wil jij zijn in het nieuwe jaar? 

Brigitte van Uden, blog voor het platform PowerVrouwen Nederland
Brigitte tijdens een wandeling met de hond in de natuur

Stel jezelf de volgende vragen en schrijf de antwoorden uitgebreid op.

  • Hoe zie je jezelf begin volgend jaar? Wil je bijvoorbeeld 'lekkerder in je vel' zitten?
  • Wat zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zal zitten? Is dat bijvoorbeeld na een paar kilo afvallen? 
  • Wat zijn je drijfveren om tot het doel te komen? Welke stappen kan je zetten om tot dit doel te komen? Wat zijn je tussendoelen?

Dit zijn vragen om je doel helder en realistisch te maken. Je kunt het toepassen op elke verandering die je zou willen doormaken.

 

Oude patronen loslaten

 

Om verder te gaan na deze vragen onderzoek je waarmee je kan stoppen om dichter bij jouw doel te komen. Welke oude patronen en gewoonten mag je loslaten?

Een voorbeeld: je wilt afvallen. Dan kun je bijvoorbeeld stoppen met het eten van suikerrijke tussendoortjes. Stap voor stap start je dan met 1 tussendoortje per dag te vervangen door iets wat minder suiker bevat. Als dat lukt vervang je het ene tussendoortje door meerdere tussendoortjes op een dag, op alle doordeweekse dagen. Zo maak je door meerdere kleine stappen dat je dichter bij je tussendoel komt.

 

Nieuwe gewoonten vasthouden

 

Naast stoppen met oude gewoonten, wil je natuurlijk ook starten met nieuwe gewoonten. In bovenstaand voorbeeld start je naast het stoppen met suikerrijke tussendoortjes bijvoorbeeld ook met meer bewegen.

 

In het begin gaat het om een ritme hierin vinden. Belangrijk daarbij is structuur. Het aanleren van een nieuwe gewoonte is soms lastiger dan stoppen met een oude gewoonte. Mijn tip is: plan vaste tijden in en houd je er aan. Bijvoorbeeld na de lunch een rondje over het bedrijventerrein wandelen. 

 

Vier je successen

 

Stel jezelf een beloning in het vooruitzicht bij het behalen van je tussendoel. Houd anderen op de hoogte van jouw goede voornemens, zodat ze je kunnen steunen.

 

Wees trots op de reis die je aflegt en wees niet te streng voor jezelf. Wanneer het een dag niet goed gaat, ga je er de volgende dag gewoon weer voor! Houd vol en je zal zien dat je het kan.

 

Ben jij klaar om stappen te zetten?

 

Weet je wie jij wil zijn? En ben je klaar om je nieuwe jij te worden? Boek gratis jouw kennismakingsgesprek in met mij via mijn website! Ik begeleid je graag op de reis naar wie je wil zijn. 


Over Brigitte

 

Brigitte van Uden is leefstijlcoach en gewichtsconsulent met een praktijk in Capelle aan den IJssel. Brigitte helpt jou met het creëren van duurzame gewoonten door middel van 1-op-1 coaching, waarbij voeding, beweging, stressmanagement en andere leefstijlfactoren centraal staan. Ze brengt je letterlijk in beweging door haar wandel coaching en groepswandelingen. 

 

Brigitte van Uden, blog voor het platform PowerVrouwen Nederland
Brigitte van Uden, Leefstijlcoach en Gewichtsconsulent


Voor jou

 

Mocht je denken 'ik wil wel wat kilo's kwijt!' dan heb ik goed nieuws. Voor mijn certificering als erkend gewichtsconsulent ben ik op zoek naar drie portfolio cliënten die ik begeleid in 6 bijeenkomsten voor een (symbolisch) totaalbedrag van € 85,- inclusief btw. Voorwaarde is dat ik de gegevens mag gebruiken voor de verslaglegging in mijn portfolio-examen. Voor meer informatie of een kennismaking, mail mij op info@brigittevanuden.nl of maak een afspraak via mijn website

Leden van het Platform PowerVrouwen ontvangen 10 procent korting op mijn coaching. 

Download
Bewaar deze blog in jouw inspiratiemap!
Blog-Powervrouwen-Brigitte-Herfst-oktobe
Adobe Acrobat document 67.7 KB


Reactie schrijven

Commentaren: 0