· 

Opkikker voor ontspanning en er stralend uitzien

Geschreven door Tonny van der Linden

Wist je dat een gezichtsmassage:

  • je er jonger en stralender uit laat zien én voelen;
  • vroegtijdige veroudering voorkomt;
  • diepe ontspanning en innerlijke rust brengt;
  • een mentale opkikker in je wakker maakt.

Jouw gezicht vertelt het verhaal van je dag, je stemming, je leven. Hoe voel je je vandaag? Heb je het idee dat je huid er een beetje flets uitziet of dat je mondhoeken iets te strak staan? Misschien heb je vannacht je kaken weer stevig op elkaar geklemd, terwijl je tanden knarsten. Vaak dragen we veel meer in ons gezicht dan we doorhebben. Ons gezicht is een masker, een schild dat onze gevoelens verbergt, maar het is ook een venster naar onze binnenwereld. Elk moment van stress, elke vreugde, tekent zich af op ons gelaat. 

 

Wat ik vaak zie na een gezichtsmassage? Het is alsof een gesloten bloem zich opent. Iets dat eerst verborgen bleef, komt naar buiten. Het ware gezicht verschijnt. Vrouwen komen binnen met een strakke uitstraling, maar gaan weg met een zachtere blik, een opgeluchte glimlach. Hun gezicht vertelt een ander verhaal.

Tonny van der Linden in haar eigen praktijk
Tonny van der Linden in haar eigen praktijk

De huid: spiegel van je gezondheid

De huid is meer dan een buitenlaag - het is het grootste orgaan van ons lichaam en vertelt ons zoveel over onze gezondheid. Elke laag van de huid - van de opperhuid tot de onderhuid - heeft zijn eigen rol in bescherming en stevigheid. Naarmate we ouder worden, vertoont de huid sporen van ons leven. Stress, slechte voeding, roken - allemaal factoren die het verouderingsproces versnellen.

 

Wat als je hier iets aan kunt doen? Regelmatige massage verbetert de doorbloeding, stimuleert cel vernieuwing en houdt je huid langer jong en stralend. Je voelt het meteen na een behandeling: je huid ademt, straalt en voelt steviger aan. Dit is niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar. Je huid de aandacht geven die ze verdient, geeft je algehele gezondheid een boost. 

Gezichtsspieren en hun unieke functie

Tonny van der Linden, Kobido, Japanse gezichtsmassage in Nijmegen
Kobido, Japanse gezichtsmassage

Wist je dat de spieren in je gezicht anders werken dan in de rest van je lichaam? Ze zijn direct verbonden met je huid, waardoor elke emotie die je voelt zichtbaar wordt. Als we gestresst of moe zijn, verstrakken die spieren. Ze laten ons zelfs ouder lijken dan we zijn.

 

Een gezichts- en nekmassage kan wonderen doen om die spanning los te laten. Het helpt om vroegtijdige veroudering te voorkomen en je gezicht een zachtere, meer ontspannen uitstraling te geven. Door je gezichtsspieren regelmatig te masseren, geef je jezelf niet alleen een jonger uiterlijk, maar ook een gezondere uitstraling. 


Diepe ontspanning en traumaverwerking

Gezichtsmassage is veel meer dan oppervlakkige ontspanning. Je gezicht en nek dragen vaak de meeste spanning van je lichaam. Ongeveer 90 procent van die spanning hoopt zich hier op. Denk aan al die keren dat je je wenkbrauwen fronst, je kaken op elkaar klemt, of je voorhoofd spant. 

 

Het bijzondere van gezichts- en nekmassage is dat het niet alleen fysiek werkt, maar ook op diepere lagen. Veel vrouwen ervaren een gevoel van diepe rust, alsof een gewicht van hun schouders valt. Soms komen zelfs onverwerkte emoties naar boven. Dat klinkt misschien zwaar, maar het kan een bevrijdend en helend proces zijn. Een gezichtsmassage kan je mentale helderheid en innerlijke rust brengen, zonder dat je intensieve therapie hoeft te volgen. 

 

Meridianen: Energiebanen in ons lichaam

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde zijn er energiebanen - meridianen - die door ons lichaam stromen. Deze meridianen spelen een cruciale rol in het reguleren van onze organen en zorgen ervoor dat onze levensenergie, ook wel 'Qi' genoemd, vrij door ons lichaam stroomt. Als deze stroom geblokkeerd is, ervaren we fysieke of mentale klachten. 

 

Met een gezichtsmassage activeer je deze meridianen en verbeter je de energiedoorstroming in je hele lichaam. Stel je voor dat je gezicht en nek als een rivier zijn - als die energie soepel stroomt, voel je je energiek, in balans en stralend. Het openen van deze kanalen tijdens een massage voelt bijna als een reset voor lichaam en geest.

 

Conclusie

Een gezichtsmassage is zoveel meer dan een schoonheidsbehandeling. Het is een reis naar binnen, een manier om je ware gezicht te laten zien en diep te ontspannen. Je huid wordt jonger, je spieren ontspannen, en je geest komt tot rust. Deze ervaring raakt aan iets diepers in ons - aan wie we zijn, hoe we ons voelen, en hoe we in het leven staan. 

 

Waarom zou je het niet zelf eens ervaren? Boek een sessie en ontdek hoe deze oude technieken jou helpen om er jonger uit te zien, je energie te vernieuwen, en die innerlijke powervrouw in jou weer wakker te maken. 



Download
Bewaar deze blog in jouw inspiratiemap!
Kobido-gezichtsmassage-blog-Tonny-PV, se
Adobe Acrobat document 52.9 KB
Blog voor het platform PowerVrouwen, geschreven door Tonny van der Linden
Tonny van der Linden

Tonny van der Linden geeft Kobido, Japanse gezichtsmassage vanuit haar eigen praktijk in Nijmegen en omgeving.



Reactie schrijven

Commentaren: 3
  • #1

    Puurchantel.nl (vrijdag, 27 september 2024 12:05)

    Wat heb je dit mooi verwoord en zo waar.
    Op korte termijn staat onze uitwisseling gepland en ik kijk hier enorm naar uit.

  • #2

    Gabees Fotografie (vrijdag, 27 september 2024 13:34)

    Ik heb al eens een gezichtmassage mogen krijgen van jou en dat het ontspant kan ik alleen maar beamen!

  • #3

    Marthe (maandag, 21 oktober 2024 16:41)

    Mooi en inspirerend! Ik las van het weekend in de krant dat het gebruik van botox en fillers is toegenomen. Ik hoop zo dat jouw stuk ook in de krant komt en dat het bij mensen echt binnen komt...want wat doe je jezelf aan. Jij laat zien dat je op een hele fijne en ontspannen manier er natuurlijk gezond en jong uit kunt zien!